Lysten på Sushi?

Jeg måtte reise til andre siden av jorden for å smake Sushi for første gang. Ikke østover, som man skulle tro, men vestover, til Argentina. Det er nesten ti år siden jeg fikk smaken på denne herligheten. Jeg studerte i Buenos Aires, hvor det etterhvert ble lettere å finne et sted å spise sushi enn tradisjonell biff. Nye sushispisesteder dukket opp like fort som man fikk gått ut døren fra et annet. Det var ikke meg imot, jeg nærmest levde av sushi på den tiden, og var sjeleglad for valgmuligheten det ga. I dag, mange år senere, er jeg fortsatt like begeistret for sushi, og jeg er glad for at det nylig ble åpnet enda et sushispisested i min hjemby, Trondheim, og at byens borgere nå har enda flere varianter å velge blant og færre bord å sloss over!  :)

I Trondheim kan du spise sushi her:

Nb! Vi er litt trege her i Trøndelag og kan naturligvis ikke skryte på oss et like stort utvalg som i BsAs . Men sushi er et sikkert valg blant mange som ønsker å spise ute i Trondheim, restaurantene fylles hurtig opp, så vær føre var og reserver bord om du vil sikre deg sushi i kveld!

Sushi Bar-Munkagata 39. Tradisjonell sushirestaurant og en favoritt hos mange. God plass og dermed en av de det er mest mulig å få bord hos uten reservasjon. Godt utvalg. Deres Tempura Maki er, etter min smak, byens beste.

Kyoto -Dronningens Gate 26.  Et sikkert valg, slår aldri feil. Mindre plass, mindre kjøkken og færre servitører enn overnevnte, så kan til tider kreve mye venting, men maten er verdt det. Bestill bord,  her blir det fort fullt!

Kos – Carl Johans Gate 8. Bar & restaurant. Utradisjonell sushi; både smak og kombinasjoner. Verdt å prøve ut, og ikke glem å bestill en drink i tillegg. Her har de peiling på både mat og barkunst!

Bryggen Asian Cooking -Bakklandet v/ Gamle Bybro. Asiatisk kjøkken i tillegg til sushi, fint alternativ om man drar ut med noen som ikke vil spise sushi. Litt dyrere prisklasse enn de andre sushispisestedene.

Sushime – Beddingen 1, Solsiden. Byens nykommer. Små lokaler, men har godt utvalg på sushi, med litt utradisjonelle kombinasjoner. Har også andre japanske retter på menyen. Bar. Spesielt egnet for take- away.